tala fou

1. Mataupu Faavae

Pe a faʻapipiʻiina le resini faʻavae vai i luga o le meaʻai, o se vaega o le susu susu o loʻo i le pito i lalo o le ufiufi, lea e faʻafesoʻotaʻi ma le pito i luga e faʻafefeteina, o le vaega lipophilic e faʻapipiʻiina i luga o le mea malulu, ma o le vaega hydrophilic e faʻalautele atu i fafo i le vai.O le faʻafesoʻotaʻi i le va o le vai ma le substrate e avea ma fesoʻotaʻiga i le va o le vai ma le vaega o le hydrophilic o le faʻafefe susu, faʻavaeina se fausaga sanuisi ma le faʻasusu susu e pei o le vaeluagalemu.Fa'afaigofie le fa'asalalauina o le vai, ina ia ausia le fa'amoemoe o le susu.O le isi vaega o le suauʻu faʻavae vai o loʻo i ai i luga o le vai, o lona vaega hydrophilic e faʻalautele atu i le vai vai, ma o le vaega hydrophobic o loʻo faʻaalia i le ea e fausia ai se monomolecular layer, lea e faʻaitiitia ai le vevesi i luga o le ufiufi ma fa'aleleia atili le susu o le ufiufi.substrate, ina ia ausia le faamoemoega o le susu.

2. O nisi o poto masani i le fa'aogaina o mea fa'asusu vai

I le gaosiga moni, pe a mafaufau i le malosi susu o le resin, e le gata i le tele o lona vevesi i luga o le fogaeleele, ae o le tele foi o le malosi o le maualuga e tatau ona mafaufau i ai, aua i le faagasologa o le ufiufi o le resin, i lalo o le gaioiga o le atuatuvale, i le taimi nei O le fa'alaloina o le malosi o le fa'afefe, o le sili atu lea o le susu.I le taimi nei, o le televave o le faʻasusuina o le suauʻu e fausia ai se monomolecular layer i luga o le pito i luga o le ufiufi, o lona uiga, o le televave o le faʻavaeina o se molecular layer, o le sili atu lea ona faʻaogaina i le susu.Ole vaila'au fa'asusu o lo'o i ai le fluorine e fa'aitiitia ai le fa'aletonu o luga, ma e mafai e le su'esu'ega fa'avae silicone ona fa'aitiitia lelei le fa'alavelave.O le mea lea, i le faʻagasologa o le faʻaogaina o le faʻaaogaina, e taua tele le filifilia o se suʻega susu talafeagai e tusa ai ma le tulaga moni.taua

3. O le matafaioi a le fa'asalalauina o vai

O le galuega a le dispersants faʻavae vai o le faʻaogaina lea o mea faʻafefete ma faʻasalalau e faʻaitiitia ai le taimi ma le malosi e manaʻomia e faʻamaeʻa ai le faʻasalalauga, faʻamautu le faʻasalalauina o le pigmenti, faʻaleleia le mea o loʻo i luga ole vaega ole pigmenti, ma fetuutuunai le gaoioi o vaega pigmenti.Fa'apitoa fa'aalia i vaega nei:

1. Faʻaleleia le iila ma faʻateleina le faʻaleleia o aʻafiaga.O le iila moni lava e faalagolago tele lava i le faataapeapeina o le malamalama i luga o le pito i luga o le ufiufi (o lona uiga, o se tulaga faapitoa o le mafolafola. Ioe, e tatau ona fuafua pe lava mafolafola ma se meafaigaluega suʻega, e le gata o le numera ma foliga. o vaega muamua, ae faapea foi lo latou tuufaatasiga. auala), pe a itiiti ifo le 1/2 o le lapopoa o le mea na tupu (e le o mautinoa lenei tau), o le a foliga mai o se moli refracted, ma o le a le faateleina le iila.E fa'apena fo'i, o le malosi e ufiufi ai e fa'alagolago i le fa'ata'ape'apeina e tu'uina atu ai le malosi e ufiufi ai o le a le fa'atupula'ia (sei vagana ai le Carbon black e masani ona fa'afefe le malamalama, fa'agalo i mea fa'aletino).Manatua: O le faʻalavelave faʻafuaseʻi e faʻatatau i le tele o le malamalama vaʻaia ma e le lelei le faʻatulagaina;ae faʻalogo lelei i le faʻaitiitia o le numera o vaega muamua, lea e faʻaitiitia ai le viscosity fausaga, ae o le faʻateleina o le faʻapitoa faʻapitoa o le a faʻaitiitia ai le numera o resins saoloto.Pe i ai se tulaga paleni e le lelei.Ae i se tulaga lautele, o le faʻavasegaina o paʻu paʻu e le lelei pe a mafai.

2. Taofi le lanu opeopea mai le fuga.

3. Faʻaleleia le malosi o le vali Faʻaaliga e le maualuga le malosi o le tinting i le masini faʻapipiʻi otometi.

4. Faʻaitiitia le viscosity ma faʻateleina le utaina o pigmenti.

5. Faʻaitiitia le faʻafefeteina e pei o lenei, ae o le sili atu ona lelei o le vaega, o le maualuga lea o le malosi i luga, ma

e manaʻomia le faʻasalalau faʻatasi ai ma le malosi maualuga o le adsorption, ae o le dispersant e maualuga tele le malosi o le adsorption e mafai ona mafua ai aʻafiaga leaga i le faʻatinoga o le ata faʻapipiʻi.

6. O le mafuaʻaga mo le faʻateleina o le faʻamautu o le teuina e tutusa ma luga.O le taimi lava e le lava le mautu o le dispersant, o le a sili atu le leaga o le teuina (ioe, e leai se faʻafitauli mai lau ata).

7. Faʻateleina le atinaʻeina o lanu, faʻateleina le saturation o lanu, faʻateleina le manino (pigments organic) poʻo le mana natia (pigments inorganic).


Taimi meli: Ian-13-2022